Pleonasmen: mijn persoonlijke mening over groen gras

grasmaaier1 Pleonasmen: mijn persoonlijke mening over groen grasOmdat ik pleonasmen en tautologieën altijd door elkaar schud, houd ik het even bij pleonasmen. Een pleonasme is overvloed. Je hebt een ding, begrip, een woord, een zaak in de vorm van een zelfstandig naamwoord. Dat zelfst. naamw. heeft bepaalde eigenschappen. En die woorden dan nog even lekker aangedikt met een bijwoordje of een bijvoeglijk naamwoord. Laat ik me eens inspireren door de lente:

De hete zon schijnt op de bloeiende bloesem in mijn kleine achtertuintje. Van mijn vrouwelijke buurvrouw kreeg ik toestemming om het groene gras voor haar doorzichtige raam (oké, die is wat overtrokken) weg te mogen maaien. Het ziet er nu nog niet uit, maar dat is mijn persoonlijke mening. In ieder geval een reden om mijn cursus tuinarchitectuur weer te hervatten en niet tot later uit te stellen. Al zal ik never nooit groene vingers krijgen, toch lijkt het me een noodzakelijke behoefte voor een groen gazon.

Dit geschreven artikel lijkt me een nieuwe aanwinst voor het thematische onderwerp Stijlfiguren. Al is Stijlfouten misschien meer op zijn plaats.

1 Comment

Filed under stijlfiguren, taal

One Response to Pleonasmen: mijn persoonlijke mening over groen gras

  1. Yvonne

    Het kan zijn, dat je vrouwelijke buurvrouw eerst een man was,…dat haar gras dor geworden is door de (ja, toch) hete zon (al in april!) en dus niet meer zo groen is…Dat jij die cursus tuinarchitectuur wel wilt hervatten, maar de cursus zat al vol (je vrouwelijke buurvrouw en haar jonge vriendje hebben zich al ingeschreven) en om die reden werd het uitgesteld…geen bijvoeglijk naamwoord of stijlfout ontdekt dus:-P

Time executed 0 seconds