Netwerkangst. Noem het anders en de angst verdwijnt.

Network by PopiX 150x150 Netwerkangst. Noem het anders en de angst verdwijnt.“Ik heb zo’n pesthekel aan netwerken!” gruwelde een vriendin van me (met beslagen brillenglazen boven haar koffie zag het er inderdaad angstaanjagend uit). Tja. Geef haar eens ongelijk als je:
1. Een netwerk moet opbouwen van de ww.
2. Een netwerk moet opbouwen van haar omgeving.
3. Een netwerk moet opbouwen volgens de vacatures waar ze op reageert.
4. Een netwerkborrel van 2 jaar geleden met veel dronken mannen met veel losse stropdassen nog veel te helder in haar geheugen zit.

Mee eens. Op die manier is netwerken stomvervelend. Als het moet, dan sluit ik me bij voorbaat al liever vier weken op om mijn gratis Netflixmaandje eens goed te benutten.

‘Uitwisselen’ = het nieuwe borrelen
Ik ben soms een wat onhandig type met borrels. Ik kom altijd te laat als iedereen er al is of ga weg terwijl het eindelijk aangenaam wordt. Voortaan doe ik het anders. Eigenlijk alleen maar omdat ik een bekende het volgende zag doen: afspreken met mensen en uitwisselen wat je doet. Dat is voor mij het ‘nieuwe netwerken’ geworden. Waarschijnlijk doet half Nederland het al zo, maar bij mij viel met het woord uitwisselen een en ander op z’n plek, omdat ik:
1. Het leuk vind om te horen wat andere mensen doen.
2. Het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen.
3. Het leuk vind om te vertellen wat ik doe.
4. Het leuk vind om op nieuwe ideeën te komen.

Dus nu vraag ik af en toe aan iemand of hij / zij het leuk vindt om wat ervaringen uit te wisselen over werk bij een kopje koffie. Eigenlijk zegt iedereen altijd ja. Alleen menschen die saai, overspannen of blasé zijn laten het afweten. Een kopje koffie is ook veiliger dan een avond vol gratis bier. Ter voorkoming van schade aan het geheugen en aan een goede reputatie.

Reageren uitgeschakeld

Filed under communicatie

Comments are closed.

Time executed 0 seconds