Grappige ‘taalvoutjes’ op Twitter en Facebook

De enige echte fucksia 150x150 Grappige taalvoutjes op Twitter en FacebookJarenlang was ik hardcorefan van de achterkant van Onze Taal. In dit tijdschrift staan altijd een tiental rare zinsconstructies, ongelukkige spelfouten en beroerde vertalingen. Maar op een gegeven moment zag ik steeds dezelfde soort fouten voorbij komen. Daarom is het niet meer de eerste rubriek die ik bekijk  in een nieuw nummer. Om de dorst naar taalrariteiten goed af te blussen hang ik regelmatig rond bij Taaltweeps en FB-pagina’s over taal.

Online vind je dagelijks tientallen ‘waargebeurde taalfouten’ en taalgrappen. En wat blijkt: honderdduizenden Nederlanders liken en retweeten taalblunders en woordspelingen. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende Facebookpagina’s:

> Taalvoutjes

Op deze FB-pagina vind je dagelijks foto’s van taalfouten op bordjes, posters en verpakkingen. Geen tuincentrum, supermarkt of bowlingcentrum is meer veilig. Voor je het weet staat je aanbieding ‘boemkool’ of ‘kroepoep’ op Taalvoutjes.

> Woordgrap
Verse, originele en actuele woordgrappen. Inclusief flauwgarantie.

Of volg de volgende Tweeps:

> KromTaal
KromTaal is kampioen in het spotten van vreemde opschriften. Vaak in combinatie met beeld.

> Woordgrap
Verse, originele en actuele woordgrappen. Inclusief flauwgarantie. Hier vind je andere woordgrappen dan op de Facebookpagina.

> Taalfaal
Waar faalt men met taal? Het Nederlands van kranten, journalisten, radio- en tv-omroepen, en de PR&communicatie van professionele copywriters onder de loep.

 > Spatiegebruik
SOS Signalering van Onjuist Spatiegebruik is al jaren een begrip. Spaties veroorzaken grootse misverstanden.

> Tampasta
‘Tampasta en nazi goreng’: opmerkelijke taalfouten, gemaakt in professionele communicatie.
En yep, ze hebben er een gelijknamig boek mee kunnen vullen.

> Taalfout
Over foute d’s, t’s en tussen s-en en n-en.

Reageren uitgeschakeld

Filed under spelling, taalgrap

Comments are closed.

Time executed 0 seconds