Geen NSB-autokentekens

images 150x150 Geen NSB autokentekens Een foutje van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De instantie, verantwoordelijk voor de uitgifte van kentekencombinaties, gaf per abuis bijna honderd kentekens uit met de lettercombinatie ‘NSB’. Een garagebedrijf in Almere merkte de fout op een nam contact op met de Telegraaf.
De NSB-kentekens zijn inmiddels teruggeroepen. De schuldige? Het computersysteem dat de combinaties automatisch samenstelt.
NSB-foutje
Een foutje van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De instantie, verantwoordelijk voor de uitgifte van kentekencombinaties, gaf per abuis bijna honderd kentekens uit met de lettercombinatie ‘NSB’. Een garagebedrijf in Almere merkte de fout op een nam contact op met de Telegraaf.De NSB-kentekens zijn inmiddels teruggeroepen. De schuldige? Het computersysteem dat de combinaties automatisch samenstelt.
ASO-bak
Wat zijn naast NSB andere maatschappelijke onaanvaardbare lettercombinaties? GVD, TBS, SS en SD. De PVV zul je overigens ook niet op een kenteken aantreffen. Combinaties van politieke partijen zijn sinds vorig jaar namelijk geblokkeerd. (Bron nrcnext.nl) Mijn droom op een echte ASO-bak kan ik dus wel vergeten…

Reageren uitgeschakeld

Filed under taalnieuws

Comments are closed.

Time executed 0 seconds